Γνωριμία με το Παιδικό μας Κολλέγιο

Ο Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο  Children’s College  βρίσκεται στον Άλιμο (Καλαμάκι) στα Νότια Προάστια και εξυπηρετεί τις ακόλουθες περιοχές: Άλιμος, Π. Φάληρο, Αγ. Δημήτριος, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Κάτω Αργυρούπολη & Ηλιούπολη. Δημιουργήθηκε το 1995 απο ανθρώπους με γνώση, αγάπη και μεράκι για τα παιδιά και συνεχίζει το πολύτιμο έργο του αγκαλιάζοντας το δικό σας παιδί στο δεύτερό του σπίτι με γονεϊκή στοργή και γνησιότητα. Κύριοι σκοποί δικοί μας και των συνεργατών μας είναι:

  • Η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και προϋποθέσεων για την αρμονική ανάπτυξη του παιδιού.
  • Η ενεργοποίηση και καλλιέργεια των σωματικών, πνευματικών και κοινωνικών του δυνατοτήτων με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες  ξεχωριστές ικανότητες του.
  • Η συμβολή στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του σε ευχάριστο κλίμα ζεστασιάς, ασφάλειας, αποδοχής και ενθάρρυνσης, γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των πρώτων χρόνων της ζωής για τη μελλοντική του ανάπτυξη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κατάκτηση σιγουριάς, αυτονομίας και εμπιστοσύνης στις ικανότητες τους με σταδιακή απόκτηση της ανεξαρτησίας τους, εφόδιο απαραίτητο προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην απαιτητική μετάβαση τους απο την Οικογένεια στον Παιδικό σταθμό και κατ’ επέκταση απο το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό..

Πρωταρχικός μας σκοπός με τη βοήθεια των συνεργατών μας είναι:

  • Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις κατάλληλες συνθήκες για την αρμονική ανάπτυξη του παιδιού.
  • Να ενεργοποιήσουμε και να καλλιεργήσουμε τις σωματικές, πνευματικές και κοινωνικές τους δυνατότητες, με σεβασμό στις ιδιαίτερες ξεχωριστές ικανότητες του κάθε παιδιού.
  • Να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα ζεστασιάς, ασφάλειας, αποδοχής & ενθάρρυνσης, γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των πρώτων χρόνων της ζωής για τη μελλοντική του ανάπτυξη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα παιδιά να νιώθουν σιγουριά, μεγαλύτερη αυτονομία, να έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους και να ανεξαρτητοποιηθούν, εφόδια χρήσιμα για να ανταπεξέλθουν στις «δυσκολίες» της μετάβασης από την Οικογένεια στον Παιδικό Σταθμό και από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό.